Produkter

Ricinolja

Synonymer: Oleum Ricini s. Castoris, Oleum Ricini virginale, ricinolja.

CAS-nummer: 8001-79-4

Kvalifikation: Import

Utseende: viskös eller oljig, genomskinlig eller svagt gulaktig vätska,

Lagring: förvara på en torr och mörk plats.

Användning

Kemisk industri

Ricinolja används vid produktion av alkydhartser och epoxihartser, alizarinolja, enantaldehyd, sebazinsyra och undecenosyra och även som en polyol vid återvinning av polyuretan.

Smörjemedel

Ricinolja används som ett smörjemedel.

Teknologi:

Råmaterial för bindemedel i lufttorkande lacker och dispersionsfärger; smörjemedel för motorer till tunga fordon.

Medicin och kosmetika:

Raffinerad ricinolja används som ett läkemedel för invärtes och utvärtes bruk; ricinolja är ett hjälpämne som anvädns i farmaceutiska blandningar, ögondroppar; som ett laxermedel; ricinolja används för att behandla deskvamation, ärr, åldersfläckar och hemorrojder; ricinolja används vid tillverkning av krämer, mascara, briljantin, hårvårdsprodukter och badoljor.

Livsmedelsindustrin

Ricinolja är registrerad som E1503 livsmedelstillsats.

   Copyright © SP Automotive GmbH